Woon je in de regio Utrecht en zoek je een cursus spreken voor publiek?

Zoek niet verder. Wij zijn Spreken voor Publiek. Een bureau dat gaat zorgen dat iedereen meer ontspannen voor een groep staat. Spreken voor een groep vindt bijna iedereen een opgave van jewelste, maar wie zich voorbereidt en de kneepjes van het vak leert, gaat merken dat het ook leuk kan zijn. Dus gun jezelf een van onze cursussen, zoals ‘Comfortabel spreken’. Zo hoe je niet meer met een kop vol zenuwen voor een groep te staan. En dat in Utrecht, lekker centraal in Nederland.

Spreken voor Publiek is toch niet alleen maar speechen?

Die reactie krijgen we vaak: ‘ik ben toch geen spreker?’ Nee, je bent misschien geen professionele spreker, maar je spreekt wel degelijk regelmatig. Spreken voor publiek gaat over het praatje voor je collega’s, de sollicitatie waar je de vraag krijgt ‘goh, vertel eens over jezelf en je ervaring in drie minuten’, of het voorstelrondje bij je heidag. Het zijn de momenten waarop jij jezelf kunt laten zien en horen, en waarvan je nu -als je heel eerlijk bent- een beetje de zenuwen krijgt. Voor de ene is dat een speech, voor de ander de netwerkborrel. Dat is heel persoonlijk. 

Spreekangst, heel natuurlijk

Mensen hebben spreekangst. Dat hebben onze trainers zelfs. Natuurlijk, de ene stapt daar wat gemakkelijker overheen en de ander besluit om daarom dus nooit voor een groep te spreken. Maar wij merken steeds weer in onze cursussen dat die zenuwen om voor een groep je praatje te houden veel mensen afremmen. Want het kost zoveel energie, om een presentatie te geven als je ook met je weerstand moet dealen. En dat is zonde, want het gaat om de inhoud. 

Je kunt het leren, met een cursus spreken voor publiek

Iedereen kan beter leren spreken voor een groep. Als jij bij bovenstaande denkt aan die presentaties die je moet geven, de pitches of dat je bij een netwerkmoment voor je gevoel nét niet lekker uit de verf komt, klop dat bij ons aan. 

Kijk hier voor ons trainingsaanbod of stuur ons een mail als je graag  1-op-1 met ons aan het werk wilt. Onze cursussen vinden meestal plaats in Utrecht, op ons kantoor bij Rotsoord. 

Onze cursussen

Trainingen voor beginners en meer gevorderden, in groepsverband. Kijk rond en vind de training die het beste bij jou past.

Bekijk onze cursussen

Hoor het eens
van een ander

SvP 31 1
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.52.55
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.48.25
Bouchra Talide liggende foto detail
Spreken Voor Publiek 3
SVP VertelJeVerhaal 04
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.50.23
SvP 31 1

Bèèèh, pop-ups zijn stom.

Onze nieuwbrief daarentegen is geweldig!

You have Successfully Subscribed!