Verbeter jezelf, leer spreken voor publiek

Spreken voor publiek is een vaardigheid die maar weinig mensen zich echt eigen durven te maken. Waarom laat zich raden; voor een groep staan is alles behalve prettig, wanneer je dit niet gewend bent. En als je wilt, kun je een heleboel spreeksituaties best vermijden. Die presentatie? Ach, dat doet je collega toch veel beter. Die sollicitatie waarbij je wordt gevraagd een pitch te geven? Nah, die baan is toch niet helemaal wat je zoekt. 

Angst moet niet je drijfveer zijn

De één krijgt het al benauwd bij een voorstelrondje, de ander gaat pas zenuwen bij een speech voor tweehonderd mensen. Verschil moet er zijn. Maar we kennen allemaal het gevoel wat je krijgt als je moet spreken voor een groep. Wat jouw spreeksituaties ook zijn die je nerveus maken; ga er mee aan de slag. Niets is zo krachtig als je over je angst heenzetten en het gewoon doen. 

Durven spreken voor publiek, dat móét

Wat zou het voor jou betekenen als je gemakkelijker je mond opentrekt in een groep? Wat zou het voor jouw werk betekenen als je jouw kennis zou delen met collega’s, zonder geremd te zijn door een gevoel van onzekerheid? Wij geloven dat iedereen die zichzelf niet durft te laten horen, kansen mist. Je wordt minder gezien, minder gehoord, en wanneer je dan niet anders kunt dan toch die presentatie geven of toch het woord nemen, dan komt het er niet al te best uit. Zonde! Je moet jezelf meer zelfvertrouwen gunnen op het gebied van spreken, zodat je jezelf niet in de weg zit. 

De kracht van zichtbaar durven zijn

Wie het woord neemt krijgt aandacht. En aandacht, zichtbaar zijn, creëert kansen. Je zet jezelf neer als een expert, je tilt jezelf boven de rest uit en laat zien dat je niet bang bent om je kop boven het maaiveld uit te steken. Of je nu op zoek bent naar nieuwe interimklussen, samenwerkingen of je wilt hogerop komen in je huidige baan; zichtbaar zijn is de sleutel. 

En hoe pak je dat aan?

Begin eens met een training. Bekijk ons aanbod voor laagdrempelige groepstrainingen. Werk aan de winkel, het is een investering in jezelf. Vraag zonodig je leidinggevende of het vanuit je opleidingsbudget kan.

Onze cursussen

Trainingen voor beginners en meer gevorderden, in groepsverband. Kijk rond en vind de training die het beste bij jou past.

Bekijk onze cursussen

Hoor het eens
van een ander

Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.52.55
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.48.25
Bouchra Talide liggende foto detail
Spreken Voor Publiek 3
SVP VertelJeVerhaal 04
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.50.23