Heeft dat wel zin, een training spreken voor publiek volgen?

Dus jij wilt leren om betere presentaties te geven voor werk? Met meer zelfvertrouwen voor een groep te staan? Jezelf sterker te positioneren in een netwerk? Maar je twijfelt ook of het je wel ligt, dat spreken voor een grote groep.

Naar ons cursusaanbod Spreken voor publiek 

Kan iedereen leren spreken voor publiek?

Misschien vraag je je af of het je uberhaupt wel ligt: spreken voor een groep. Heeft het voor iedereen zin om een training spreken voor publiek te volgen of ben je zonder talent compleet kansloos? Bij Spreken voor Publiek hebben we meerdere trainingen op het gebied van presenteren en spreken. We bieden trainingen aan voor beginners, op verschillende thema’s. En je zult verstelt staan van wat je kunt leren in een relatief korte tijd.    

Maar ik heb helemaal geen talent voor spreken, kan ik het wel leren dan? 

Laten we voorop stellen dat wie getalenteerd spreker is, waarschijnlijk van nature makkelijk het podium pakt. Waar je goed in bent doe je gemakkelijker. En wat je vaker doet; dat krijg je beter onder de knie. Maar niet iedere goede spreker heeft veel talent. Het is vooral een kwestie van doen, en nog een keer, en nog een keer. Dus nee, talent is handig, maar het is geen voorwaarde om goed te leren presenteren. Je zal er hooguit niet je beroep van kunnen maken als je er totaal geen talent voor hebt, maar is dat erg?   Professionele sprekers huur je gewoon in, bijvoorbeeld bij ons sprekersbureau: Sprekers voor Publiek.  

Wat leer ik eigenlijk in een training spreken of presenteren voor een groep?

Je leert hoe je een verhaal opbouwt, hoe je met je houding en stem meer zelfvertrouwen uitstraalt en omgaan met spreekangst. We vertellen hoe dat werkt en laten het je oefenen. We werken in onze cursussen altijd met een kleine groep, zodat iedereen aan bod komt. We willen dat je mee doet, want van passief luisteren wordt je niet beter. Zoals gezegd: je moet het doen.  

Maar ik heb spreekangst, kan ik dan wel een training spreken voor publiek volgen?

Juist! Geloof het of niet, maar bijna iedereen heeft spreekangst. Dat is geen leuk verhaaltje om je gerust te stellen; dat is gewoon zo. Die vlotte dagvoorzitter die op het podium staat met het grootste gemak? Die stond vanmorgen nog te prevelen ‘ik kan dit, ik kan dit’. Wij leren je te doen wat professionals doen: ermee dealen. Echt weg gaan spreekzenuwen niet.  

Bij Spreken voor Publiek kun je terecht voor verschillende cursussen. Kijk naar ons aanbod en als je vragen hebt, of gewoon wilt sparren over wat het meest geschikt is voor jou: bel of mail ons.   

Bekijk onze cursussen