De Trainer

Al van kleins af aan hoor ik mezelf graag praten. Ik vind het heerlijk om een verhaal te vertellen waar aandachtig naar wordt geluisterd, of om een grap te maken waar hard om wordt gelachen. Van het spreken voor publiek heb ik dan ook een terugkerend element in mijn leven en in mijn carrière gemaakt. Mijn spreekervaring heb ik voornamelijk opgedaan als wedstrijddebater, advocaat en stand-up comedian.

Door het meedoen aan debatwedstrijden heb ik geleerd om een stelling gestructureerd en onderbouwd te verdedigen. In mijn werk als advocaat heb ik geleerd om het persoonlijke verhaal van mijn cliënten op een overtuigende manier over te brengen op een rechtbank of een professionele (weder)partij. Hoe ik een hele zaal vol publiek op mijn hand kan krijgen, heb ik pas echt geleerd op comedy- en cabaretpodia.

Via sprekenvoorpubliek.nl breng ik mijn vaardigheden en passie over op professionals die (nog) betere sprekers willen worden. In mijn werk heb als trainer heb ik gelukkig nog dagelijks de mogelijkheid om mijn eigen vaardigheden als spreker nog verder te ontwikkelen. Het is mijn overtuiging dat je zoveel mogelijk vlieguren moet maken om een goede spreker te worden. De trainingen die ik geef zijn dan ook gericht op actief oefenen, zowel voor beginners als voor gevorderde sprekers.

Huibert-Jan van Roest

Winnaar NK Beleidsdebatteren 2005, Beste Spreker NK Beleidsdebatteren 2015

Winnaar Brabants Debattoernooi 2014

Advocaat 2011 – 2019

Oprichter en partner Langerak / Van Roest advocaten 2014 – 2019

Finalist Utrechts Cabaret Festival 2016, Winnaar Leeuwarder Cabaretfestival 2019

Lid Knockout Comedy Crew

Spreek beter voor publiek en boek een training