Storytelling Lab

Over de cursus

 

Storytelling, dat is de kracht van verhalen inzetten om een boodschap over te brengen. Heb jij ook de wens om met meer impact te communiceren met gebruik van storytelling technieken? Mensen tot actie te bewegen, op het werk of in jouw persoonlijke sfeer? Dat kan. En Esther van der Voort gaat je vertellen hoe. 

In deze training leer je storytelling inzetten als duurzame weg naar betere communicatie, sterkere relaties, en het inspireren van mensen om je heen. Door een combinatie van theoretische inzichten, praktische oefeningen en interactieve discussies leer je hoe je levendige, persoonlijke verhalen kunt creëren die resoneren met een heel divers publiek. 

 Sessie 1: ‘Van zelfkennis naar zelfexpressie’  

In de eerste sessie onderzoeken we waarom verhalen ons raken en wat de zes basisregels van effectieve en authentieke verhalen zijn. We zien hoe mensen op verschillende gebieden storytelling doeltreffend inzetten om een band met de luisteraar te smeden. Vervolgens zullen we ieder een aantal anekdotes ophalen over keerpunten in ons eigen leven en omvormen tot korte verhalen met een heldere boodschap. Met inzichten en feedback uit de groep kun je deze verder verfijnen. 

Sessie 2: ‘Van zelfexpressie naar verbinding’ 

Om de mensen om je heen te betrekken bij jouw boodschap en tot actie te bewegen, is het essentieel dat jouw eigen verhaal een ‘verhaal van ons’ wordt. Tijdens de tweede sessie ontdekken we hoe je jouw anekdotes relevant en inspirerend kunt maken voor anderen, en hoe je effectief contact maakt met jouw luisteraars. Aan het einde van de sessie delen we onze verhalen en geven we elkaar feedback over de impact ervan.   

Inschrijving gesloten

Klik hier voor de volgende datum

Praktische informatie

Wanneer: 27 november 2023  (09:30 – 16:30) 
Locatie: Rotsoord, Utrecht
Trainers: Esther van der Voort
Max aantal cursisten: 6

Kosten: € 795,- (exclusief btw) 

leren spreken voor publiek is belangrijk voor iedereen

Over de trainer

Esther van der Voort heeft 15 jaar ervaring als trainer op het gebied van spreken, leiderschap en teambuilding. Ze geeft les in communicatievaardigheden op de Universiteit Leiden, is gecertificeerd LifeCoach en helpt PhD’s bij het presenteren van hun onderzoeksresultaten.  

Bekijk onze cursussen

Hoor het eens
van een ander

SvP 31 1
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.52.55
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.48.25
Bouchra Talide liggende foto detail
Spreken Voor Publiek 3
SVP VertelJeVerhaal 04
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.50.23
SvP 31 1
SVP logoWhite
SVP logoWhite

Bèèèh, pop-ups zijn stom.

Onze nieuwbrief daarentegen is geweldig!

You have Successfully Subscribed!