Sprekersgeheimen, de nieuwe workshops van Spreken voor Publiek

Het sprekersvak kent vele takken van sport. Je hebt speechen, de keynote, media-optredens zoals radio en televisie, effectief vergaderen, pitchen, dagvoorzitterschap, een goede powerpointpresentatie… We kunnen nog wel even doorgaan. Wat dacht je van een workshop spreken op een bruiloft, presenteren met humor, je spreekangst overwinnen, echt wat goeds neerzetten tijdens de jaarlijkse kerstspeech! Joh, we weten van geen ophouden als het om spreekthema’s gaat. Er valt zoveel te vertellen.

Kerstspeech cursus? Kan dat?

Maar al zouden we willen, we kunnen niet tientallen cursussen per jaar gaan optuigen. Sommige onderwerpen zijn hartstikke leuk om te behandelen -de kerstspeech!- maar om daar nou een acht-weekse cursus voor op te tuigen; daar zou zelfs de kerstman ‘ho-ho-ho eens even’ tegen zeggen. En af en toe kregen we weleens een aanvraag voor een kleine cursus, zoals een korte training voor aspirant dagvoorzitters. Dat blijft dan maanden in de pijpleiding steken als een klont modder in je regenpijp. Terwijl je er ook gewoon de hogedrukreiniger in kan hangen en door met de geit. Dat is misschien niet de beste metafoor, maar je snapt wat we bedoelen. En zo zijn er nog wel meer thema’s waar we graag iets mee willen, maar dan tsja, hoe gaan we dat dat weer regelen? Een training optuigen is nogal een investering en het is niet voor ieder onderwerp nodig.

Korte workshops, waarom eigenlijk niet?

Dus we gaan -naast ons programma van meerweekse trainingen- ook workshops van een dagdeel aanbieden. Hier kunnen we van alles in kwijt want onderwerpen genoeg: Spreekangst, introductie dagvoorzitterschap, en jazeker: hoe maak je een daverende kerstspeech. Kort, leuk en op één thema gericht dus lekker praktisch en laagdrempelig. In een kleine groep, zodat iedereen zelf aan de slag kan en we voldoende tijd hebben om iedereen te betrekken. We doopten de serie ‘Sprekersgeheimen’ en hebben er veel zin in. De trainingen worden over het algemeen door de vaste trainers van Spreken voor Publiek gegeven, maar we zullen ook af en toe gasttrainers vragen om hun favoriete onderwerp te behandelen in een middag. Misschien pakken we er zelf ook nog eentje mee op die manier.

Nieuw seizoen, nieuw aanbod cursussen

Komend seizoen kun je de verschillende Sprekersgeheimen-workshops vinden op onze site. Zien we je bij een van de trainingen? Wist je dat we ook regelmatig gratis webinars organiseren? Ze zitten meestal snel vol, dus we raden je aan om je echt in te schrijven en niet te denken ‘ik haak tzt wel aan als ik zin heb’, want dan is de kans groot dat je voor de digitale dichte deur komt te staan. We houden de groep bij het webinar expres een beetje klein (minder dan 15 personen) omdat we interactie erg belangrijk vinden. Anders zit je alleen maar passief te luisteren, en dat vinden we saai en dan leer je niks.

Voor sprekers moet je trouwens op Sprekers voor Publiek zijn

Mocht je voor een bijeenkomst of event een spreker, dagvoorzitter of moderator nodig hebben, dan kun je terecht op onze andere website www.sprekersvoorpubliek.nl. Hier vind je een diverse groep sprekers die je met een gerust hard voor 2 tot 20.000 mensen kunt zetten.