De Spreken Voor Publiek
Podcast serie

Bij Spreken Voor Publiek maken we graag Podcasts. We komen met inspirerende gasten in contact, en mogen hen het hemd van het lijf vragen. We werken aan onze interviewvaardigheden en leren van de verhalen van onze gasten.

Het maken van podcasts is een fantastische manier om je verhaal tastbaar te maken. Door ervoor te zorgen dat het op elk moment te beluisteren is, kun je tot lang na het maken van de opnames nog klanten en andere geïnteresseerden bereiken. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van makers en technici, en kan het maken van een podcast volledig uit handen nemen.

Podcast // 15 december 2020

Aflevering 11: Trainer, spreker en sprekersregisseur Glenn Vergoossen

Glenn Vergoossen is trainer bij het Franklin Covey Instituut. Hij staat niet alleen als trainer op het podium, maar ook zelf als spreker. Zo gaf hij een TED-talk over - jawel - het overleven van je eerste TEDx-talk. Glenn is ook sprekersregisseur. Wat dat precies inhoudt, vertelt hij in deze podcast.

Podcast // 23 november 2020

Aflevering 10: Vocalcoach voor spreken en zingen Ruby Van Urk

Hoe kun je als spreker goed je stem gebruiken? In deze podcast vraagt Host Huibert-Jan van Roest vocal coach Ruby van Urk het hemd van het lijf over stemtechniek. Wat doet een stemcoach eigenlijk? Kun je iets doen als je ontevreden bent over je stem? Of is dat een gevalletje "niets aan te doen"? (Spoiler-alert: Ruby zegt "Nee!").

Podcast // 17 oktober 2020

Aflevering 9: Traumaspreker Robbert Charoe

Als gevolg van een ongeluk verloor Robbert Charoe een been, en kort daarna raakte hij blind. Tijdens zijn intensieve revalidatie kreeg hij de vraag of hij daarover wilde vertellen aan een groep artsen in opleiding. Aangemoedigd door Marc de Hond nam hij de stap om het podium op te gaan, en inmiddels heeft hij als traumaspreker zijn verhaal tientallen verkeren verteld.

Podcast // 22 augustus 2020

Aflevering 8: Cabaretier Thjum Arts over luisteren

Thjum Arts is cabaretier. Hij stond dit jaar in de finale van het Leids Cabaret Festival. In zijn voorstelling staat hij stil bij de vraag of er nog wel genoeg geluisterd wordt. Luisteren. Dat vonden wij een mooi thema om over in gesprek te gaan.

Podcast // 4 augustus 2020

Aflevering 7: Body language expert Denise Dechamps

Denise Dechamps richtte de Body Language Academy. Een opleidingsinstituut dat zich volledig richt op non-verbale communicatie. Denise vertelt wat de Body Language Academy allemaal doet. Hoe kun je overtuigender overkomen door je lichaamstaal te gebruiken? Wat is de gekste vraag die Denise ooit heeft gekregen? Hoe maak je iemand bewust van zijn eigen lichaamstaal?

Podcast // 18 juli 2020

Aflevering 6: Oprichter van de Pleitacademie Severin de Wit

Voormalig advocaat Severin de Wit was tussen 1978 en 2009 partner bij verschillende advocatenkantoren, waaronder Simmons & Simmons te Amsterdam. In de tijd dat hij veelvuldig stond (en niet zat!) te pleiten in grote zaken over Intellectueel Eigendom, stonden de raadsheren bij het Hof in de rij om hem te horen. Volgens Severin zijn pleit- en spreekvaardigheden onmisbaar voor elke advocaat, en is er daar in Nederland ten onrechte veel te weinig aandacht voor. Daarom richtte hij de PleitAcademie op. 

"Wil je echt goed worden? Kijk gewoon de kunst af, en leer van de besten."
Huibert-Jan van Roest
Oprichter Spreken Voor Publiek
Huibert-Jan van Roest

Podcast // 27 juni 2020

Aflevering 5: Programmamaker & Presentator Marcel Bamberg

Marcel Bamberg is programmamaker en presentator. Hij zet al vanaf zijn schooltijd live programma's met gasten in elkaar. Hij is zo toevalligerwijs in de rol van presentator gerold, en staat nu op allerlei grote podia. Marcel moet er naar eigen zeggen voor oppassen om niet door te slaan bij het streven naar een perfect format. 

Podcast // 13 juni 2020

Aflevering 4: Cabaretière & Trouwambtenaar Janneke Jager

Janneke Jager werkt als cabaretière aan haar nieuwe voorstelling fantoomgeluk. Daarnaast is ze trouwambtenaar. De corona-crisis heeft haar leven flink op de kop gezet. Janneke vertelt me waarom ze cabaretière is geworden; hoe haar laatste voorstelling Femme Façade uit haar tenen kwam; en hoe ze steeds op zoek is naar nieuwe manieren om verhalen te kunnen vertellen. Van uitvaarten tot sinterklaasgedichten. 

Podcast // 25 mei 2020

Aflevering 3: Presentatiecoach & Fakespeecher Otto Wijnen

Otto Wijnen geeft als spreker fakespeeches waarin hij zijn publiek op het verkeerde been zet. Hij is daarnaast zowel presentator, als presentatietrainer en coach. Wat is het verschil tussen die twee eigenlijk? Wat is een fakespeech eigenlijk? Wat doet een presentator nu alle evenementen zich naar online verplaatsen vanwege de Corona-crisis? Otto geeft antwoord op deze vragen, en geeft ondertussen talloze sprekerstips! 

Podcast // 11 mei 2020

Aflevering 2: Esther van der Voort - Dagvoorzitter & Comedian

Esther van der Voort is dagvoorzitter en comedian. Waarin verschilt een congrespubliek van een comedypubliek? Moet je gek zijn om op een comedypodium te gaan staan? Kun je je comedyvaardigheden inzetten als dagvoorzitter? Hoe help je als dagvoorzitter de sprekers hun boodschap goed over te brengen? Hoe houdt je een presentatie interessant voor mensen die al veel te lang op een klapstoeltje zitten? Esther geeft antwoord op deze vragen, en trakteert ons ook nog op een prachtig verhaal met minister Wouter Koolmees in de hoofdrol!

Podcast // 29 april 2020

Aflevering 1: In gesprek met debattrainer Gijs Weenink

In aflevering van de Spreken voor Publiek Podcast gaan we in gesprek met  Gijs Weenink, oprichter van de DebatAcademie. We hebben het over de zin van debatteren en het boek "never waste a good crisis" dat Gijs met 11 andere auteurs samen schreef. Wat vindt Gijs eigenlijk van de persconferenties over de corona-crisis van minister-president Mark Rutte?

Boekingsaanvraag

Training Boeken

Voor wie is deze training?

Ondernemers die hun verhaal sterk willen neerzetten

Locatie

In overleg

Prijs

€ 2.750,- (ex.btw)

Duur

3 live bijeenkomsten en 5 online sessies

Groepsgrootte

Maximaal 8 deelnemers

Spreker boeken

Kenmerken van...

Huibert-Jan is thuis op verschillende podia. Of het nu het leiden van het debat, het hosten van een online event, of het presenteren van een comedyshow is. Na jarenlang advocaat te zijn geweest is Spreken Voor Publiek nu de grote droom waarmee hij zijn ervaring, inhoud en humor samenbrengt.

Diensten

1. Trainer
2. Keynote-spreker
3. Debat leider

Prijs

Op aanvraag

Spreker boeken

Kenmerken van...

Esther brengt professionaliteit een vleugje magie als ze spreekt. Deze combo maakt van Esther een gevierd spreker en trainer. Door haar doelgerichtheid is ze ook een A+ dagvoorzitter en moderator.

Diensten

1. Keynote-spreker
2. Dagvoorzitter
3. Moderator

Prijs

Op aanvraag

Training Boeken

Voor wie is deze training?

Groepen trainees & (young) professionals

Locatie

Incompany

Prijs

€ 1.000,- per trainer / dagdeel

Duur

In overleg

Groepsgrootte

Van 8 tot 100 deelnemers

Training Boeken

Voor wie is deze training?

Advocaten & advocaat-stagiairs

Locatie

Incompany

Prijs

€ 995,-

Duur

In overleg

Groepsgrootte

Van 1 tot 8 deelnemers

Training Boeken

Voor wie is deze training?

Professionals met persoonlijke wensen

Locatie

In overleg

Prijs

€ 1.000 per trainer / dagdeel

Duur

In overleg

Groepsgrootte

In overleg

incompany training

Mogen wij een passende offerte maken?

Met humor én een bak sprekers-ervaring, benutten we het sprekers-potentieel van je team maximaal

Locatie

In overleg

Prijs

Op aanvraag

Duur

Afhankelijk van wensen

Groepsgrootte

In overleg

Tip van de spreker

Wil je gesprekspartner een andere kant op. Beweeg mee en forceer niets.
Wil jij 36 supersnelle tips in je mailbox ontvangen om een betere spreker te worden?

Spreker boeken

Kenmerken van...

Huibert-Jan spreekt al langer dan hij lopen kan en leidt een debat als geen ander. Na jarenlang advocaat te zijn geweest is Spreken Voor Publiek nu de grote droom, waarmee hij ervaring, inhoud en humor samenbrengt.

Diensten

1. Trainer
2. Keynote-spreker
3. Debat leider

Prijs per dagdeel

in overleg