Top

ONZE WERKWIJZE

Wie impact wil maken, doet er goed aan om zijn spreekvaardigheid te trainen. In een wereld waar we voortdurend met elkaar in contact staan is het goed kunnen overbrengen van je boodschap misschien wel belangrijker dan ooit. Bij sprekenvoorpubliek.nl geloven we dat je als spreker nooit uitgeleerd raakt. We werken samen met verschillende trainers die van jou een topspreker kunnen maken. Sprekenvoorpubliek.nl treedt graag op als uw adviseur bij het geven van een goede invulling aan uw trainingsprogramma voor trainees, werknemers of boardmembers. Daarnaast hebben we veel contact met topsprekers, die ingezet kunnen worden als key-notespeaker, dagvoorzitter of debatleider. We komen graag bij u langs voor een kennismaking.
``Onze missie is om van jou een betere spreker te maken, zodat jij de wereld kunt veranderen!``
- Huibert-Jan van Roest

ONZE PARTNERS

Sprekenvoorpubliek.nl werkt samen met verschillende partners en instituten om een top-aanbod op het gebied van spreken voor publiek te kunnen garanderen. Wij werken samen met de Debatacademie, de Pleitacademie en verschillende trainers en sprekers. Wij zijn graag uw adviseur op het gebied van spreken voor publiek.
Onze oprichter: Huibert-Jan van Roest

Telkens weer kom ik erachter dat er eindeloos veel manieren zijn om de hoofden en harten van het publiek te veroveren. Mijn eerste eigen ervaring met spreken voor publiek deed ik op in debatwedstrijden. Ik leerde om gestructureerd een stelling te verdedigen. Dat ging me best goed af. In 2005 werd ik als student Nederlands kampioen beleidsdebatteren. De goedgevulde zaal met toeschouwers was enthousiast, en ik dacht toen dat ik al aardig kon spreken.

Een aantal jaren later (in 2010) begon ik mijn carrière als advocaat. Al snel leerde ik in de rechtbank dat bij het houden van een goed pleidooi meer komt kijken dan een goede structuur. De rechter is niet alleen geïnteresseerd in een technisch juridische verhandeling, maar ook in het persoonlijke verhaal van de partijen. Voor ieder pleidooi wat het een uitdaging om zowel het inhoudelijke verhaal, als de emotie daarachter goed voor het voetlicht te krijgen. Toen ik dat eenmaal onder de knie had dacht ik : “nu kan ik het echt”.

Als jonge advocaat werd ik gevraagd om mee te doen aan het Jonge Balie Cabaret. Dat smaakte naar meer, en al gauw begon ik in de avonduren de stand-up comedy podia van Nederland af te stropen. Daar leerde ik hoe moeilijk het kan zijn om het publiek te laten lachen, en wat er in de comedyscene wordt bedoeld met “doodgaan op het podium”. Gelukkig leerde ik ook hoe het voelt om “de hut af te breken”. Het verschil zit soms in piepkleine details in lichaamshouding of timing.

Voor iedere speech, pleidooi of optreden geldt dat wanneer alles klopt – de structuur, het persoonlijke verhaal, de timing – er een hele bijzondere connectie tussen de spreker en het publiek kan ontstaan. Ik heb sprekenvoorpubliek.nl opgericht voor mensen die die connectie als spreker willen ervaren.