Cursus spreken voor publiek in Utrecht

Relaxter leren spreken voor een groep, dat kunnen we iedereen aanraden

Wil je een training volgen om relaxter voor een groep te staan en met meer zelfvertrouwen te presenteren? Dat kan. Wij zijn Spreken voor Publiek en geven meerdere trainingen en cursussen bij ons op kantoor in Utrecht. Je kunt gratis parkeren voor de deur. Kom je met de trein? Dan is het op loopafstand van station Utrecht Vaartsche Rijn. We werken ook op andere locaties in het land, maar het grootste deel van onze cursussen doen we in Utrecht. Onze klanten zijn professionals uit alle hoeken van Nederland; een centrale plek waar iedereen gemakkelijk kan komen is dan wel zo praktisch.

Trainingen in een kleine groep

We werken altijd met een kleine groep bij Spreken voor Publiek. Dat betekent dat onze groepen meestal tussen de vier en acht deelnemers groot is. Spreken voor een groep, of het nu voor jezelf is of vanuit je rol als leidinggevende of ondernemer; het is en blijft spannend. Dat merken we iedere keer weer en dat is ook logisch. Je laat toch een stukje van jezelf zien. We vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt en betrokken is bij elkaar. Als je in een groep zit met mensen die je verder niet kent gaat dit gemakkelijker als het een klein gezelschap is. Ook kunnen we je meer 1-op-1 aandacht geven, want iedereen is anders en wil tips voor hun eigen situatie.

Spreken voor publiek is meer dan speechen

Je denkt misschien ‘ik hoef nooit te speechen, dus dit is niks voor mij’ maar lees eventjes verder. Iedereen spreekt weleens voor een publiek. Je doet het tijdens vergaderingen als je je eigen plannen toelicht; op een voorstelrondje; tijdens het etentje met collega’s wanneer je besloten hebt toch wat te zeggen. Niet alle sprekersmomenten zijn groots en meeslepend. Juist niet. Het zit ‘m vaak in het dagelijkse. Wij willen dat iedereen juist op deze momenten van zich durft te laten horen. Want ook tijdens die simpele presentatie of dat alledaagse voorstelrondje is het belangrijk met zelfvertrouwen te vertellen, te praten terwijl iedereen luistert. Zo wordt spreken voor een groep het een kans die je pakt, in plaats van een vervelend moment dat je probeert te ontwijken.

Wat als ik spreekangst heb? Kan ik dan ook leren comfortabel te praten voor een groep?

Vind jij het lastig om -letterlijk- van je te laten horen als mensen de volle aandacht voor je hebben? Dan ben je echt niet de enige. Sterker nog; iedereen heeft een mate van spreekangst. Tuurlijk, als je dagelijks voor een publiek staat te praten zal dit met de tijd slijten, zeker als je een extravert persoon bent. Maar spreekangst is wat ons betreft heel normaal. De meeste van onze trainingen zullen dit onderwerp aanstippen en we hebben ook trainingen die hier specifiek over gaan. Houd de trainingsagenda in de gaten of stuur ons een mailtje. Dan kunnen we je laten weten wanneer er een in de planning staat.

Zijn de trainingen altijd in Utrecht?

Nee, niet alle trainingen zijn in Utrecht. We organiseren soms trainingen op andere locaties in de randstad. En uiteraard hebben we incompany trainingen en 1-op-1 maatwerk trainingen die we desgewenst op locatie geven. We houden er uiteraard wel zoveel mogelijk rekening mee dat onze locatie goed te bereiken is met de auto, dan wel dichtbij een station ligt.

Hebben jullie een toegankelijke instaptraining?

Klein beginnen met werken aan je spreekskills? Je hoeft niet meteen een training van vijf dagdelen te plannen. We raden je aan eens naar de training Comfortabel Spreken te kijken. Deze duurt één ochtend, en is heel betaalbaar en dan boek je meteen resultaat. Onze docent Marieke de Rooij geeft deze training a heel lang en deze praktische training is inmiddels een vast onderdeel van ons programma. Zie voor data: Cursussen.

Onze cursussen

Trainingen voor beginners en meer gevorderden, in groepsverband. Kijk rond en vind de training die het beste bij jou past.

Bekijk onze cursussen

Hoor het eens
van een ander

Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.52.55
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.48.25
Bouchra Talide liggende foto detail
Spreken Voor Publiek 3
SVP VertelJeVerhaal 04
Schermafbeelding 2022 08 02 om 15.50.23