3 spreektrainingen die heel bijzonder gaan worden (bijzonder leuk)

Een spreektraining volgen doe je bij Spreken voor Publiek

Hebben we een favoriet? Vinden we de ene spreektraining stiekem leuker dan de ander? Nee natuurlijk niet. We houden van al onze cursussen evenveel. Maar we willen deze drie trainingen en workshops graag aan je voorstellen, omdat het plezier hier echt een centrale rol in gaat nemen. We vinden sowieso dat je als cursist een leuke tijd moet hebben (anders leer je niets), maar als je verder leest begrijp dat bij deze drie spreektrainingen veel gelachen gaat worden, van de lol, de spanning of herkenning.

Let op: deze trainingen zijn al geweest. Kijk voor ons actuele aanbod op deze pagina.

1. Een daverende kerstspeech

Dit is een cursus die precies doet wat het zegt: jou voorbereiden op dat lastige moment van het jaar dat je compleet uitgekakt achter je computer hangt omdat het alweer december is. En dan moet je als leidinggevende of afdelingshoofd ook nog een speech in elkaar stampen. Het gaat sommigen prima af, maar het gros van de mensen weet: dit wordt weer een fiks ei om te leggen. Komt goed, want wij gaan je helpen. Ruim voor de kerst- en eindejaarsborrels krijg je in deze spreektraining de tips & tricks om een goede speech te maken én te presenteren. Het wordt een levendige workshop van één dagdeel, waar ongetwijfeld veel gelachen zal worden.

2. Road to Keynote

Eigenlijk is dit alles behalve een leuke cursus. Want het is een pittig traject van 5 intensieve sessies, die je de basis geven om een keynote speaker te worden. Waarom dan in dit lijstje? Omdat we iedere keer weer merken dat dit een heel bijzonder traject is om te mogen begeleiden. Wij van Spreken voor Publiek krijgen dan ook weer de persoonlijke verhalen, inspirerende anekdotes en bijzondere thema’s te horen waar mensen zoals jij en ik een keynote van willen maken. En dat is verschrikkelijk mooi, zoals je begrijpt. Dus we kijken uit naar Road to Keynote.

3. Ongegeneerd jezelf presenteren

Esther van der Voort en Vanessa Jorissen zaten in de auto te praten, op de terugweg van een training. ‘Wat is dat toch dat vrouwen het zo lastig vinden met wat meer bravoure over zichzelf te praten?’ vroegen zij zich af. Nee, niet iedere vrouw, maar je merkt als trainer wel dat vrouwen vaak wat meer bescheiden zijn. En dat is niet altijd handig. Daarom is er nu de training ‘Ongegeneerd jezelf presenteren’. Een cursus van één dagdeel waarin de cursisten precies dat gaan doen: zichzelf uitdagen om al die bescheidenheid en nuance te laten varen. Gewoon opscheppen en dan nog een schep er bovenop. En dit wordt ongetwijfeld een gezellige training waar ook veel gelachen gaat worden.

Wat vinden wij belangrijk in onze trainingen?

Plezier, maatwerk, dóén en eerlijke feedback zijn drie van onze speerpunten in de trainingen. Plezier is heel belangrijk. We vinden dit werk leuk en geloven dat je als deelnemer meer leert, meer ontspannen staat als je plezier hebt. Spreken voor een groep vraagt om lef, en als je ontspannen bent durf je meer. Het is dus niet alleen ‘voor de leuk’; het is ook functioneel. Ook willen we aan de slag met jouw individuele vragen. Iedereen is anders. De één hoef je echt niets te vertellen over structuren; de ander staat er fantastisch maar je kunt geen touw vastknopen aan wat ze vertelt. We geloven echt dat je van zitten en luisteren niet voldoende leert.Je moet het ervaren, want spreken voor een groep is ook niet iets dat je in je hoofd doet. Je moet er staan. Dus hop, overeind en doen. Tot slot zijn we eerlijk. Je kunt ons om feedback vragen en dan vertellen we hoe wij het zien. Altijd met liefde en oog voor jouw leerproces.