Top

Partneraankondiging: Esther van der Voort, dagvoorzitter, moderator en comedian

Esther van der Voort Dagvoorzitter en trainer

Partneraankondiging: Esther van der Voort, dagvoorzitter, moderator en comedian

Bij Sprekenvoorpubliek.nl geloven we dat je nooit uitgeleerd bent als spreker. Daarom werken we samen met gespecialiseerde partners. We stellen we ze één voor één aan je voor. In deze aflevering introduceren we Esther van der Voort

Tot een paar jaar geleden werkte Esther als senior beleidsadviseur voor het ministerie van sociale zaken. Esther heeft er van nature een talent voor in om voor een groep te staan, en ze werd dan ook geregeld gevraagd om vergaderingen te leiden. Dat kreeg een vlucht toen Esther in 2013 naast haar baan actief werd als stand-up comedian. Op de comedypodia – volgens sprekenvoorpubliek.nl een ideale leerschool in het spreken voor publiek – raakte Esther gepokt en gemazeld als spreker. Wie zich staande moet houden voor een comedypubliek, doet onvermijdelijk ervaring op met belangrijke sprekerskwaliteiten, zoals: het constant “in het nu” zijn, het houden van controle en het aanpakken van moeilijke onderwerpen op een luchtige manier.

Esther merkte dat ze op haar werk steeds vaker naar voren werd geschoven. Vooral bij moeilijke en interdepartementele kwesties. “Daarvoor moet je Esther hebben” werd een gevleugelde uitspraak op het ministerie. 
In 2015 maakte Esther de stap om zelfstandig als dagvoorzitter en moderater aan de slag te gaan. Esther staat als dagvoorzitter veelvuldig voor groepen variërend van tien tot tienduizend man. Een greep uit haar opdrachtgevers? Ahold, CANON, Bouwend Nederland, De gemeente Rotterdam, het Openbaar Ministerie en bijna alle andere departementen. Opdrachtgevers zeggen over Esther: “Ze stelt de juiste vragen, die nog lang blijven hangen binnen de organisatie“. “Esther stelt vragen die niemand van binnen de organisatie kan, of durft te stellen“. “Ze weet wat de ongeschreven regels zijn in een overheidsorganisatie“. “Esther beweegt zich moeiteloos door de hiërarchie van de groep“. 

Organisaties vragen Esther geregeld om een training te verzorgen. Zo heeft Esther bijvoorbeeld de medewerkers van een grote bank getraind. De bank wilde haar medewerkers graag trainen in het omgaan met vervelende vragen over hun werkgever, nadat er vervelende berichten in de media waren verschenen. Esther ontwikkelde een training op maat. Sprekenvoorpubliek.nl heeft Esther benaderd met de vraag een training te ontwikkelen. Esther ontwikkelde daarop de training: “Weet je wel wat je wilt zeggen?“. Wie die training gevolgd heeft, leert te zeggen waar het op staat, op een manier zoals tot nu toe alleen Esther dat kon. Meer weten? Neem contact op.

Huibert-Jan van Roest