Top

Partneraankondiging: Otto Wijnen, meester in de “fakespeech”.

Partneraankondiging: Otto Wijnen, meester in de “fakespeech”.

Bij Sprekenvoorpubliek.nl geloven we dat je nooit uitgeleerd bent als spreker. Daarom werken we samen met partners die gespecialiseerd zijn op een specifiek onderwerp. We stellen we ze één voor één aan je voor. In deze aflevering introduceren we meester in de fakespeech: Otto Wijnen.

Bij het samenstellen van een sprekersprogramma voor een congres of ander zakelijk evenement, is het belangrijk om stil te staan bij de energiecurve van de bezoekers. Wanneer zonder onderbreking de ene na de andere inhoudelijke spreker wordt opgevoerd, kan de luisterbereidheid van het publiek langzaam wegebben. Er is simpelweg een limiet aan de hoeveelheid nieuwe informatie die mensen kunnen verwerken. Otto Wijnen (LinkedIn) heeft zich gespecialiseerd in het op een ludieke manier onderbreken, oftewel “ontsaaien” van seminars en congressen. 

Als één van de weinigen in Nederland geeft Otto fakespeeches. Hij wordt op een evenement geïntroduceerd als een deskundige (bijvoorbeeld op het gebied van trendwatching, of duurzaamheid) die een onderzoek komt presenteren. Langzaam maar zeker wordt tijdens zijn presentatie duidelijk dat het hier geen “gewone” spreker aan het woord is, maar dat sprake is van een zorgvuldig geconstrueerde valstrik. Deelnemers vallen van de ene verbazing in de andere, en eindigen lachend en vaak letterlijk met de handen in de lucht.

Het is Otto’s doel om deelnemers met meer energie te laten vertrekken, dan dat ze binnen kwamen. Om een goede en geloofwaardige fakespeech af te leveren, vreet Otto zich vooraf in in een organisatie, om zo maatwerk af te kunnen leveren. Otto werkte al voor opdrachtgevers als De Nederlandsche Bank, ASR Nederland en het Ministerie van Justitie. Een greep uit de reacties: “Het was ongekend leuk. In hoog tempo, met heel veel humor en door onverwachte wendingen werd de zaal geconfronteerd met het verleden van verzekeraars en de noodzaak tot verandering.”
“Gasten vonden ook dat het geen ‘fake’speech was, maar een hele interessante speech, met een verfrissende invalshoek”
“Otto; je hebt dit schitterend en zeer gepersonaliseerd gedaan. Niet alleen ik heb hiervan genoten, blijkbaar heel de zaal.”

Meer weten? Neem contact op

Huibert-Jan van Roest