Top

Aanstekelijk enthousiast over beleidsdebatteren

Aanstekelijk enthousiast over beleidsdebatteren

Vorige week gaf ik samen met Arjan van Eijk een workshop aan de deelnemers van het Nederlands Kampioenschap beleidsdebatteren in Eindhoven. We wonnen als studenten samen dat toernooi in 2003, en we vinden het allebei leuk om eens per jaar nog eens terug te keren naar onze roots. Na de workshop vindt speciaal voor de Eindhovense deelnemers een voorronde toernooi plaats waar zij de nodige meters kunnen maken (en die zijn oh zo belangrijk).

Vanwege het drukke avondprogramma – er moesten na de workshop nog vier rondes gedebatteerd worden – hadden we maar beperkt de tijd. We wilden een stuk theorie behandelen, maar vooral ook veel oefenen met de deelnemers. Bovendien moest en zou er afgesloten worden met een showdebat tussen Arjan en mij.* Kortom, nogal een spoedcursus, waarover de deelnemers na afloop gelukkig toch enthousiast waren. Enkele dagen na de workshop kreeg ik het volgende bericht van de organisatie: “We hebben zelf een deel van jullie workshop mogen ervaren en we kunnen met oprechtheid zeggen dat het enthousiasme en fanatisme waarmee jullie de groep aanspreken aanstekelijk is.”

Dat enthousiasme blijf ik graag uitdragen. Na vrijwel iedere debattraining hoor ik van deelnemers: “ik had niet verwacht dat debatteren zo leuk kon zijn”. Wil je dat zelf ervaren? Neem contact op voor het volgen van een debattraining.

*Het staat nu 2-2, dus we moeten volgend jaar sowieso terugkomen.

Huibert-Jan van Roest