Top

Interviewtraining voor een podcast

Interviewtraining voor een podcast

Begin deze week gaf sprekenvoorpubliek.nl een interviewtraining aan ondernemer en consultant Marcel Burger. Marcel werd geïnterviewd in de wekelijkse cryptopodcast van BNR Nieuwsradio, waarin hij vertelde over de econometrische analyses van de prijsontwikkeling van bitcoin. Een heel technisch onderwerp waar Marcel als econometrist veel onderzoek naar doet.

Het is bij een interview over zo’n onderwerp vaak een uitdaging om als spreker een goede balans te vinden tussen eenvoud en diepgang. Daarbij kan het lastig zijn om goed in contact te blijven met de interviewer (in dit geval zelfs twee!), en niet te verzanden in technische details. Samen met Marcel heb ik een aantal oefeningen gedaan om zijn verhaal op een voor de luisteraar prettige manier over te brengen. Met succes, want de podcast heeft het record van de meeste luisteraars gebroken in de eerste 24 uur en de eerste reacties zijn positief! De podcast is hier te beluisteren.

Foto: Austin Diesel via Unsplash

Huibert-Jan van Roest